3. ve 4. dönem öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydiler

Üniversitemiz Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni, Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirildi.

Milas Veteriner Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı IV. Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı ve Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, ilçe protokolü ile personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, mini konser ve zeybek gösterisi ile devam etti.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Bizler MSKÜ olarak çok çalışarak Milas Veteriner Fakültemizi bugünkü noktalara getirdik. Fakültemiz ülkemizdeki veteriner fakülteleri içerisinde tercih sıralamasında ilk 10 fakülte içerisinde yer almaktadır. Kuruluşundan bu yana büyük gelişmeler yaşayan Milas Veteriner Fakültesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama çiftlik arazisini fakülteye tahsisi, morfoloji binasının projelendirilmesinin tamamlanması, akademik kadronun nicelik ve nitelik olarak güçlendirilmesi, bilimsel yayın ve proje sayıların belirgin sayı artışının yaşanması bizlere büyük gurur yaşatmaktadır. Yine geride kalan süreçte kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz. “Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz” birçok bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaparak ivme kazandırmaktadır. Özellikle öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209 A/B projelerinde aktif rol almaları, kurulan MUDEM ile gerçekleştirilen araştırma ve eğitim faaliyetleriyle Fakültemizin yıldız gibi parladığı görülmektedir” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemize ve Muğla’ya müjde verdi:

“Milas Veteriner Fakültesinin fiziki altyapısının geliştirilmesi amacıyla toplam 580 metrekare kapalı alana sahip, 2 derslik, 1 multidisipliner öğrenci laboratuvarı ve 1 anatomi laboratuvarını içeren Morfoloji Binası ile toplam 4420 metrekare kapalı alana sahip operasyon, muayene, tedavi, laboratuvar, acil, konferans salonu, derslikler ve akademik personel ofislerini içerecek tam teşekkülü Hayvan Hastanesi binası için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca 2022 yılı için ödenek aldık. Buradan bu büyük yatırımın müjdesini vermek istiyorum. Bu vesileyle bir kez daha gördük ki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bölgemizin ve ülkemizin giderek büyüyen, gelişen ve başarıdan başarıya koşan güçlü bir markasıdır.”

Açılış konuşmalarının ardından geleceğin veteriner hekimleri, beyaz önlüklerini giydi.

Son Güncelleme Tarihi : 06.04.2022 12:26 Okunma Sayısı : 1269

Son Haberler