Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü Etkinliği

Fakültemizde Yaban Hayatı Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi

Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü, dünyamızdaki yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek ve bu türlerin korunmasıyla ilgili farkındalık yaratmak için kutlanmaktadır. Bu günün önemine değinen Doç. Dr. Tuba BÜLBÜL ve 2.sınıf öğrencilerimizden Merve BOZDEMİR, Buğra Alp KESGİN, Irmak ÇAKMAK, Deniz AĞIRBAŞ, Gözde EREK, Gaye KELEŞ, Simge ÇİLENGER, Ceren ÇETİN, Adnan Kaan OLUT, Bilal SEZER ve Mustafa ÇAKIR sunumlarını, etkinliklerini öğrencilerimizle ve hocalarımızla paylaştılar. Öğrencilerimiz ekosistem, kara ve su ekosisteminde yaşayan bitki ve hayvan türleri, yaban hayatının önemi, nesli tehlike altında olan bitki ve hayvan türleri, yaban hayatı ve zoonoz hastalıklar, av ve avcılık, doğa koruma ve milli parklar, su kaynaklarının korunması, orman yangınları ve ekosisteme verilen zararlar, hava kirliliğine neden olan durumlar ve çözüm yolları, küresel ısınma ve nedenleri ile sıfır atık konularını içeren bilgilerini sundular. Bu bağlamda öğrencilerimiz, içinde bulunduğumuz dünyanın tüm canlılarla birlikte paylaşıldığında daha yaşanılabilir olduğunu, elimizdeki tüm kaynakların en iyi şekilde korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ve bu yönde hepimizin yapması gereken önemli görevleri olduğunu vurguladılar. Aynı zamanda, Ülkemizin coğrafi yapısı ve bitki örtüsü yönünden pek çok yaban hayvanının barınacağı elverişli konumda bulunduğunu, özellikle Muğla ili ve çevresinin biyolojik zenginliği ve doğasıyla aynı zamanda alternatif turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu yansıttılar. Böylece, insanın tabiata yakınlaştıkça kalbinin yumuşadığı, yaban hayatının kaderinin bizlerin elinde olduğu, bu hayatı korumak ve geliştirmek için elbirliği ile çok çalışmak gerektiği düşüncesini hepimize bir kez daha aşılattılar.

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2020 09:58 Okunma Sayısı : 1621