Fakültemiz TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Dekanı aynı zamanda Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Artay YAĞCI “Kök Hücre ve Klinik Kullanım Alanları” konusunda gerçekleşen söyleşi ile liseli öğrencilerle buluştu.

Bilim Şenliğine katılan öğrenciler Milas Veteriner Fakültesi ve bünyesinde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ettiler. Öğrencilere Fakülte birimleri ve kampüsü gezdirildi. Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof.Dr.Aziz BÜLBÜL işleyiş ve çeşitli uygulamalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Şenlik kapalı stand alanında Dr.Öğr.Üyesi Şamil SEFERGİL ve Araş.Gör. Bahri EVCİM tarafından Arttırılmış Gerçeklik ve Üç Boyutlu Objelerin gösterimi yapılmıştır. Arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile üç boyutlu objelerin gerçek hayata görüntü olarak yansıtılması ve kullanıcıya gördüğü ortamda yeni bir tecrübe yaşatılması amaçlanmıştır. Bu teknolojinin kulanım alanları, eğitimdeki yeri ve önemi, Özellikle Covid 19 pandemi sürecinde uzaktan eğitimin öneminin artması ile alternatif öğrenme tekniklerinin ne denli önem kazandığı vurgulanmıştır. Veteriner Anatomide fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı’nın Arttırılmış Gerçeklik teknolojisini derslerde hangi hedefe yönelik ve nasıl kullandığı ziyaretçilerle paylaşılmıştır. Ayrıca Arttırılmış Gerçekliğin kullanımı ve programlama ile 3 boyutlu obje tasarımı ile ilgili öğrencilere eğitici bir paket kurs da düzenlenmiştir.

Milas Veteriner Fakültesi Merkez Laboratuvarında öğrencilerle bir araya gelinerek Dr.Öğr.Üyesi Mert METİN tarafından Biyokimyanın hastalıklarda ki önemi, katalaz’ın önemi vurgulanmıştır. İdrar dansitesi, idrar pH’sı, organik maddelerin indikatör olarak kullanımı, çilekten ev şartlarında DNA izolasyonu, mikroskopta sperm analizi, C vitaminin antioksidan özelliği, karbonhidrattan suyun uzaklaştırılması gibi çeşitli deneyler yapılmıştır.

Ayrıca Dr.Öğr.Üyesi Kemal AKSOY tarafından hayvanları koruma konusunda ki bilinç ve duyarlığı arttırmak adına hayvanların daha iyi koşullarda sokak hayvanları koruma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 27.07.2021 10:14 Okunma Sayısı : 1304

Son Haberler