Fakültemizde 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Milas Veteriner Fakültesi tarafından "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü” yaban hayatını oluşturan türlere dikkat çekmek, gün geçtikçe daha dar bir alanda sıkışma durumuyla karşı karşıya kalan ve bizlerin de hayatının önemli bir parçasını oluşturan bu hayatın çeşitli nedenlerle olumsuz etkilenmesinin bir nebze olsun önüne geçmek amacıyla Fakülte’deki öğrenciler ve hocalar tarafından kutlandı. Bu anlamlı günde, yaban hayatının önemini vurgulayan Doç. Dr. Tuba BÜLBÜL’ün konuşmasının ardından öğrencilerimizden Fatih Berat TEMEL, ekosistem ve nesli tehlikede olan hayvanlar; Mustafa DAĞAL, yaban hayvanlarından bulaşan zoonoz hastalıklar; Ece YILDIRIM ve Halil MERGEN, doğa koruma, milli parklar, hayvanat bahçeleri ve ülkemizdeki yaban hayatı alanları; Arif YILMAZ ve Büşra IŞIK, Muğla ili yaban hayatı; Özlem SAĞOL, kaplumbağalar; Mustafa ÇAKIR, yaban hayatını koruma ve alınması gereken önlemler; Hanife Nur AKSOY, yaban hayatı fotoğrafları konulu sunumlar yaptılar. Buğra GENÇ’in hazırladığı video gösterimi sonrası güzel bir kapanışla sonlanan programda birbirinden faydalı ve eğitici konulara yer verilmiş oldu. Bu program çerçevesinde, ülkemizin coğrafi konumu ve bitki örtüsü  itibariyle karada ve suda yaşayan birçok yaban hayvanı için elverişli, biyolojik zenginliği ve doğasıyla da turizmin cenneti olduğu vurgulandı. Böylece, insanın tabiata yakınlaştıkça kalbinin yumuşadığı, yaban hayatının kaderinin bizlerin elinde olduğu, bu hayatı korumak ve geliştirmek için elbirliği ile çok çalışmak gerektiği düşüncesi bir kez daha aşılandı.

Etkinlik Programı akışı
3 Mart Yaban Hayatı Koruma günü programı.
🔹Açılış: Yaban hayatı gününün önemi hakkında konuşma (Doç.Dr.Tuba BÜLBÜL)
🔹1-Ekosistem ve nesli tehlikede olan hayvanlar (Fatih Berat TEMEL)
🔹2-Yaban hayvanlarından bulaşan zoonoz hastalıklar (Mustafa DAĞAL)
🔹3-Doğa koruma,milli parklar,hayvanat bahçeleri ve ülkemizdeki yaban hayatı alanları (ECE YILDIRIM/HALİL MERGEN)