Milas Veteriner Fakültesi bünyesinde Atçılık ve Binicilik Topluluğumuz özel çocuklar ile “atlarla ilk temas etkinliği” düzenlendi.

Milas Veteriner Fakültesi bünyesinde Atçılık ve Binicilik Topluluğu öğrencileri tarafından, Bodrum’da bulunan bir binicilik tesisinde özel çocuklar ile “atlarla ilk temas etkinliği” düzenlendi.
 
Turgutreis Country Ranch Binicilik tesisi sahibi Yüksel Akkaya, Özel Sporcu Yüzme Antrenörü Yelda Gür ve Milas Veteriner Fakültesi Atçılık ve Binicilik Topluluğu öğrencileri işbirliği ile düzenlenen etkinlikte özel çocuklar atlarla tanıştılar.
 
Topluluk öğrencileri tarafından ata bindirilen çocuklar, atlara teşekkür olarak havuç verip, atları tanıma fırsatı yakaladılar. Etkinlik sonrasında veliler, çocuklar ve öğrencilerle beraber tesiste kahvaltı edildi.
 
Atların çok boyutlu ritmik hareketleri ve davranışları sayesinde engelli bireylerde yarattığı uyarımlarla duruş, denge, konsantrasyon ve kas kontrolünü, ayrıca duygusal bir bağ kurarak duygusal devinimleri de geliştirdiği bilinmektedir. Otizmli, fiziksel ve zihinsel engelli bireylerin at üstünde tedavi adıyla bilinen “Hipoterapi” yönteminin Milas Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulum aşamasında olan Atçılık Tesisinde uygulanması planlanmaktadır.
 
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 20.06.2022 10:15 Okunma Sayısı : 841

Son Haberler