Fakültemiz Öğrencileri ve Öğretim Üyelerine Erasmus Müjdesi

Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumları Toplantısı sonucunda fakültemiz öğrenci ve öğretim üyelerine 6 kişilik ek kontenjan sağlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Rektör Yardımcısı-Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumları İmza Töreni"ne katıldı.
Üniversitemizin de proje ortağı olduğu protokolün imza törenine; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek,  Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu,  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve proje ortağı üniversiteler katılım sağladı.
Konuşmaların ardından proje ortağı üniversitenin rektörleri "Gastronomi Staj, Veteriner Staj, Yeraltı Kaynakları ve Enerji Staj ile Avrupa Staj Fırsatları" konsorsiyumları imzalandı.

Veteriner Staj Konsorsiyumu’nda Afyonkarahisar’ın hayvancılık alanında ön planda olması sebebiyle AKÜ’nün koordinatör olduğunu dile getiren Demir, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortak olarak yer almaktadır. Bu projenin amacı, ülkemizde veteriner alanında sahip olunan deneyim, özellikler, imkânlar ve akademik personel bakımından ön plana çıkan üniversitelerin bir araya getirilmesi ile öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği olanakları sağlamaktır” dedi.

Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise Muğla’nın turizm olarak ön plana çıkan tarafının dışında hayvancılık ve tarım sektörleri ile ilgili de ciddi bir potansiyelinin olduğunu belirti. Çiçek, “Bu anlamda bu konsorsiyuma dâhil edilmiş olmamızın, henüz 4. yılında olmasına rağmen gelişimini hızlı sürdüren yeni bir veteriner fakültesinin gelişmesinde çok önemli destek sağlayacağına inanıyorum. Üniversite olarak paylaşarak, birlikte yapılan her şeyin çok daha fazla büyüyeceğine ve getirilerinin büyük olacağının farkındayız. Bunu her alanda gördük. Dolasıyla bu konsorsiyumun çok ciddi gelişmelere vesile olarak Türkiyemizin gücünün artarak gelişmesine katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Haberin detaylarına LİNK'den ulaşabilirsiniz


 

Son Güncelleme Tarihi : 19.04.2022 23:25 Okunma Sayısı : 1639

Son Haberler