Fakültemize Araştırma ve Uygulama Çiftçiliği kurulması için 118 dönüm arazi tahsis edildi

Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ve Milas Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil'in attıkları karşılıklı imzalar ile Muğla-Milas karayoluna cephesi bulunan 118 dönümlük  araziyi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi’ne Araştırma ve Uygulama Çiftçiliği kurulması  için devredildi.

Halen 100 öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiklerini kaydeden Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı "Tamamlamamız gereken 3 ana hedeften birisi olan araştırma ve uygulama çiftliğimizin kuruluşuna bugün itibariyle başlıyoruz. İkinci hedefimiz bölgemize hizmet verecek bir hayvan hastanesinin hızlıca kurulmasıdır. Üçüncü hedefimiz ise balık, arı ve hayvancılık sektörünün ihtiyacı olan akredite Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarını kurmaktır." diye konuştu. Ayrıca arazinin üniversiteye devredilmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi : 11.10.2019 10:35 Okunma Sayısı : 2629