Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi 2. Dönem Öğrencilerine Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi 2. Dönem Öğrencilerine  Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.


 

Fakültemiz 2018 yılında 40 öğrenci ile eğitim – öğretim hayatına başlamıştır. Bu yıl 60 öğrencimiz daha Milas Veteriner Fakültesi ailesine katılmışlardır. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimiz Hekimliğin simgesi olan beyaz önlük giyerek Veteriner Hekim olma yolunda ilk adımlarını atmışlardır.
 
Fakültemizde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek,  Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ve diğer Öğretim Üyeleri, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen,  ilçe protokolü, Sivil toplum örgütleri ve Siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda akademik, idari personel, öğrenci ve ailesi katıldı.
 
Törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Veteriner Hekim Odası Başkanı Serkan Alpözen günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdiler. 

 Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Milas Veteriner Fakültesinin kuruluş aşamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, fakültenin fiziki yapısı ve eğitimi hakkında bilgi verdi. Milas Veteriner Fakültesi yakın gelecekte bölgemizde ve ülkemizde yıldız gibi parlayan marka bir fakülte konumunda olacağını belirten Çiçek, “Milas Veteriner Fakültemizi gün be gün geliştiriyoruz. Nitekim doğrudan canlı yaşamına dokunan Veteriner Fakültemize Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin kurulması amacıyla, geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’tan 118 dönümlük arazi devri gerçekleştirildi. Burada yetiştiricilik ve binicilik eğitimi kampları yapılarak Fakültemiz bölgede önemli bir rol üstlenecektir. Evcil hayvanlarımızın ıslahı çalışmaları yine bu merkezimiz bünyesinde faaliyet gösterecek olup üniversitemizin tüm birimleri bu merkezden faydalanabilecektir. Bu vesile ile arazi devri sürecinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, Ülkemize, Bölgemize ve Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yine Önümüzdeki günlerde “Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezini” de fakültemize kazandırmış olacağız. Ayrıca Akdeniz ve Ege Bölgesini kapsayacak çalışma alanı ile “Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması için girişimlerde bulunduk. Bu sürecin de en yakın zamanda sonuçlanmasını beklediğimizin müjdesini öğrencilerimizle ve sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi
 

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı yaptığı konuşmasında; “Sevgili gençler Veteriner hekimlik mesleğinin bir ferdi olmak amacıyla, ilk adımınızı Veteriner Fakültesini seçerek ve Fakültemizi tercih ederek atmış bulunuyorsunuz. Kendinize olan güveniniz ve çalışkanlığınızla zor olan mesleki eğitim sürecini başarıyla tamamlayacağınıza dair inancımız tamdır. Vize haftasındayız. İlk aldığınız notlarla da çalışkanlığınızı ve gayretinizi hocalarınızla beraber takdir ediyoruz. Bu yıl aynı zamanda Veteriner hekimlik öğretiminin 177. yılını da kutluyoruz. Yeni nesil olarak sizler, bilimsel başarılarınızla mesleğimizi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz. Ahilik kültürümüzde ustalar, mesleğe adımını atan genç meslektaş adaylarını önlük kuşanma töreniyle aralarına kabul ederlerdi. Beyaz önlük giyme töreni de, aslında bizim kültürümüzün bilimsel meslek öğretimine bir yansımasıdır. 19. yüzyılın sonlarına kadar hekimler, genellikle siyah veya koyu renkli önlük giyerlerken, daha sonraları hekimler, şifanın, temizliğin rengi olarak da anılan beyaz önlük giymeye başladılar. Beyaz Önlük giymenin anlamı aynı zamanda size aramıza hoş geldiniz demek, hem de Veteriner Hekimlik mesleğinin önemini vurgulamaktır.
Fakültemizde iyi yetişmiş, bilimsel yöntemleri tüm meslek hayatı boyunca uygulayan, mesleki etik kurallara uyan veteriner hekimler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimize tekrar aramıza hoş geldiniz dedi”. Ayrıca bugüne kadar olan fakültemizin kuruluşunda ve sonrasında destek olan, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Milas Veteriner Fakültesi öğrencilerinden Merve Bozdemir’in verdiği mini konserin ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giydi.





Muğla Veteriner Hekimler Odası başkanı Serkan Alpözen


Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat







Son Güncelleme Tarihi : 08.11.2019 11:48 Okunma Sayısı : 4072

Son Haberler