"Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursunun" 4.’sü Başarıyla Tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Yerleşkesinde bulunan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, 26 Aralık 2022  - 05 Ocak 2023 tarihleri arasında Deney Hayvanları Araştırma Uygulama Merkezi (MUDEM) ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (MUDEM - HADYEK) tarafından "Araştırmacılar İçin Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursunun" 4.sü düzenlendi.
 
Teorik derslerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Ders Yönetim Sistemi altyapısı kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla yapıldığı, uygulamalı derslerin Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yüz yüze gerçekleştirildiği kursa farklı kurum ve üniversitelere bağlı araştırma laboratuvarı, hastane ve fakülteden 33 kursiyer katılmıştır.
 
2021 yılından bu yana düzenlenen kursu 144 kursiyer başarı ile tamamlayarak sertifikaya sahip olmuşlardır. Sertifika sahibi kursiyerler deney hayvanları üzerinde çalışma yetkisi ve hakkı elde ederek, aşı, kit, ilaç çalışmalarının bir basamağı olan ve deney hayvanlarını içeren deneysel araştırmalarda yürütücü ve yardımcı araştırıcı olabilecekler.
 
Kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa NURSOY ve Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Artay YAĞCI’nın katılımıyla düzenlenen törende Deney Hayvanları Kullanım Sertifikaları takdim edildi.
 

Son Güncelleme Tarihi : 17.03.2023 14:55 Okunma Sayısı : 457

Son Haberler