Patili dostlarımız ile yaşam Zoonozlar&Biyogüvenlik etkinliği gerçekleştirildi

Milas Veteriner Fakültesinde, 13 Kasım 2023 tarihinde Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Cengiz, Doç. Dr. Seyda Cengiz. Doç. Dr. Emrak Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Çanakoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Sürsal Şimşek tarafından ikincisi düzenlenen "Patilli dostlarımız ile yaşam: Zoonozlar & Biyogüvenlik" başlıklı panelde, patili dostlarımızda görülen önemli bazı paraziter, viral, bakteriyel ve mikotik zoonozlar ile ilgili bilgiler paylaşılarak, zoonozların halk sağlığı açısından önemi vurgulandı. "Sıtma/Malaria" ve "Toxoplasmosis" hastalıkları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Glasgow Üniversitesi Wellcome Centre for Integrative Parasitology merkezi tarafından hazırlanan karikatürler, fakülte Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından Türkçeye çevrilmiş ve söz konusu hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerle paylaşılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 15.11.2023 14:50 Okunma Sayısı : 267