Anatomi Anabilim Dalı

Milas Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı eğitim – öğretim faaliyetlerine 2018 yılında başlamış olup, günümüzde modern bir anatomi laboratuvarı, dijital anatomi laboratuvarı, zengin eğitim öğretim materyali, iyi bir deneyim birikimi ve öğretim altyapısına sahiptir. Canlı anatomisi ve morfolojisine odaklanarak canlı vücudunun yapısı ve işlevlerini inceleyerek veteriner hekimlik öğrencilerine kapsamlı bir eğitim ve uygulama imkânı sunar. Sınıf içi eğitimler, uygulamalı laboratuvar deneyimleri, alan çalışmaları, araştırma ve öğrenci proje çalışmaları aracılığıyla, öğrencilerimiz hayvan anatomisini derinlemesine keşfederken, veteriner hekimlik alanındaki bilimsel ve klinik becerilerini geliştirirler. Karşılaştırılmalı anatomi, modern görüntüleme teknikleri, dijital eğitim içeriği geliştirilmesi ve klinik anatomiye kadar geniş bir yelpazede konuları kapsayan ders ve uygulamalarımız, öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgi sağlar.
Eğitim öğretim müfredatı çerçevesinde Anatomi – I, Anatomi – II, Mesleki Terminoloji, Topografik Anatomi ve İntörn Anatomi dersleri anabilim dalımız öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Anatomi laboratuvarımızda uygulamalı eğitim öğretim hizmeti verilirken, Dijital Anatomi Laboratuvarımızda üç boyutlu model tasarımlarımız, video eğitim içerikleri, model basımı ve alternatif eğitim öğretim materyali geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.
"Anatomi" derslerinde evcil memeli ve kanatlı hayvanlara ait anatomik özellikler, türler arasında karşılaştırmalı ve sistematik olarak anlatılmaktadır.
 “Mesleki Terminoloji” dersi içeriği ise öğrencilerin başlıca Anatomi ve diğer mesleki derslerde aktif olarak kullanacakları veteriner tıbbi terminolojisini kapsamaktadır.
"Topografik Anatomi" dersinde sistematik anatomi bilgileri ışığı altında canlı vücudu bölgelere ayrılarak organların komşulukları, bölgesel katmanları ve sık uygulanan klinik müdahalelerde o bölgede muhtemel karşılaşılan anatomik yaklaşımları öğretilmektedir.
"İntörn Anatomi " mesleğe adım atacak son sınıf öğrencilerimizin bilgilerini tazelemesi ve uygulama yapabilecekleri materyaller üzerinde deneyim kazanmasını hedeflemektedir.
Anabilim dalımız altyapısı, öğrencilerin de bilimsel çalışma yapmalarına tamamıyla açıktır, nitekim bu sayede 12 adet TÜBİTAK 2209-A öğrenci araştırma projesi öğretim üyelerimiz danışmanlığında anabilim dalımızda yürütülmektedir. Fakültemizin birçok öğrencisi serbest zamanlarında anatomi laboratuvarından çalışarak tahnit, iskelet toplama ve maserasyon gibi uygulamaları yapmaktadırlar.
Yoğun anatomi müfredatı ve zorlayıcı latince terminolojiyi sevdirerek öğretme noktasında, öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumuz renkli illüstrasyonlar ile alışılmışın aksine anatominin sempatik ve sanatsal yüzünü de öğrencilerimize yansıtmaya çalışmaktayız. Genç bir fakülte olmamıza rağmen envanterimizde mütevazi bir müzeye yetecek kadar normal ve artistik duruşlarda gösterilmiş bir çok anatomik materyal ile de görsel olarak eğitimlerimizi desteklemekteyiz.  
Alışılmışın tersine eğitim öğretim faaliyetlerimiz sadece fakültemiz duvarlarıyla sınırlı değildir, tarafımızdan oluşturulan bir YouTube kanalı aracılığıyla geliştirdiğimiz dijital eğitim materyallerimizi anatomiyi öğrenmeye amaç edinen herkese “açık erişim” kuralları çerçevesinde ücretsiz olarak sunmaktayız. Yine benzer şekilde çeşitli faaliyetlerimizi Instagram hesabımızda paylaşarak öğrencilerimizin aidiyet duygusunu artırmaya, birimimiz ve fakültemiz tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.


Sosyal medya için linklere tıklayabilirsiniz
YOUTUBE
INSTAGRAM 

 
Öğrenci laboratuvarı
F1-F9
 
İskelet ve tahnit çalışmaları
S1-S8
Dijital Eğitim Öğretim Materyali
               DJ1-DJ8
Duvar Resimleri
               R1-R5