Gıda teknolojisi, gıda biliminin yiyecek ve içeceklerin üretim sürecini ele alan bir dalıdır. Gıda Teknolojisi Anabilim Dalının çalışma alanına hayvansal hammaddelerden köken alan yiyeceklerin modern teknolojiler uygulanarak işlenmesi, üretim basamaklarının açıklanması, muhafaza ilkeleri, kaliteli ve standart ürün üretilmesi, gıdaların uygun bir şekilde paketlenmesi konuları girer.
Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı, veteriner hekimliği eğitiminde içme sütü, peynir, yoğurt, tereyağı, koyulaştırılmış süt, süttozu, dondurma teknolojisi; salam, sosis, sucuk, kavurma, konserve, pastırma teknolojisi, su ürünleri teknolojisi, arı ürünleri teknolojisi, yumurtalı ürünler teknolojisi alanında temel bilgiler verir.
Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı gıdaların daha uzun süre muhafaza edilecek şekilde raf ömrünü arttıracak yenilikçi yaklaşımlar, yeni hayvansal ürün teknolojilerinin geliştirilmesi, sağlıklı paketleme yöntemleri üzerinde de araştırmalar yapar.