Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma

Milas Veteriner Fakültesinde Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü anısına Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay YAĞCI açılış konusmasini yaptı; “Çanakkale Destanımızın 104. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile, bu kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.

"Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır."

İşte bu inançla çarpan yürekleriyle baba ile evladın, dede ile torunun canlarını seve seve feda ettiği yerdir Çanakkale. Çanakkale'de yedi düvele karşı verilen mücadele ve yazılan destan ile bu topraklar ilelebet TÜRK MİLLETİ'ne Yurt olmuştur. Bugün bu topraklarda varlığımızın için, canlarını veren bütün kahraman şehitlerimizi ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren meslektaşımız Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun”.

Açılış konuşmasından sonra öğrencilerimiz Gözde EREK ve Hasan ARINCI tarafından Çanakkale Destanı ile ilgili şiir dinletisi gerçekleştirildi. Şiirlerin ardından Prof. Dr. Tuncay ÖĞÜN günün anlam ve önemini vurgulayan Çanakkale Zaferi'ni anlatan sunumunu yaptı. Etkinliğin sonunda katılımcılara şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 04.04.2019 12:16:14 Okunma Sayısı : 3090

Son Duyurular