Milli Şairimiz Veteriner Hekim Mehmet Akif ERSOY'u ölümünün 82.yıl dönümünde anma töreni gerçekleştirildi.

27.12.2018 tarihinde Milas veteriner Fakültesi Öğrencileri, Öğretim Üyeleri ve çalışanların katılımı ile Milli Şairimiz Veteriner Hekim Mehmet Akif ERSOY'u ölümünün 82.yıl dönümünde anma töreni gerçekleştirildi.

Tören; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve bu topraklar için canını vermiş şehitlermizin aziz ruhları anısına saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Devamında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Artay YAĞCI günün, anlam ve önemini taşıyan konuşmasını yaptı. Fakültemiz öğretim üyeleri Doç.Dr. Abdülkerim Deniz, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Aksoy, öğrencilerimizin okumuş oldukları şiir ve yine fakültemiz öğretim üyelerinden Murat METLİ'nin Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sunum ile sonlandı.

  

 

Mehmet Akif Ersoy’un Veteriner Hekimliği yanında, milli mücadeledeki hizmetleri ve İstiklal marşımızı kaleme alan şair olması dolayısıyla Türk fikir hayatında çok önemli bir yeri vardır. Mehmet Akif “Halkalı Baytar ve Ziraat Mektebi” adını taşıyan Veteriner Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. Mehmet Akif, bilim ve memleket meselelerine birlikte kafa yormuştur. Bu iki noktayı birleştiren kuvvet ise Akif’in mesleği, yani Veteriner Hekimliğidir. Mehmet Akif, Osmanlı Veteriner Bilim Derneği adıyla kurulan ilk veteriner derneğinin kurucularındandır. Bu derneğin yerine kurulan Yüksek Veteriner Okulu Mezunları Derneğininde başkanı Mehmet Akif’tir. Bu cemiyetlerin yayın organları da Akif ve arkadaşları tarafından idare edilmiştir. Veteriner Hekimlik mesleğini 23 yıl icra etmiş olan mesleğimizin öncülerinden Mehmet Akif ERSOY’u vefatının 82.yıl dönümünde, büyük bir saygıyla ve rahmetle yâd ediyoruz.

                                                                                           Milas Veteriner Fakültesi Dekanı 

                                                                                           Prof. Dr. Artay Yağcı

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2019 09:07:15 Okunma Sayısı : 3534

Son Duyurular