FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK PROJELERİ BAŞARISI

Fakültemiz öğrencileri  “2209-A: Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B: Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 12 projesi TÜBİTAK tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Öğrencilerimiz desteklenen projelerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “TÜBİTAK Öğrenci Projeleri Poster Sergisi” etkinliğine danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılarak tanıttılar.
Öğrencilerimiz ve öğretim Üyelerimiz 1. Dönemde elde ettikleri başarıları devam ettirmek için 2. Dönem  TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projelerine yoğun ilgi göstererek 35  proje  başvurusu yaptılar.
DESTEKLENEN PROJELERİMİZ
Muğla Yöresindeki Kültür Balıklarında Sıcaklık Ve Çevre Kirliliğinin Üreme Performansı Üzerine Etkisi Ve Suni Tohumlama Yaygınlığının Araştırılması (Anket). YÜRÜTÜCÜ: Fatmanur ÇUKURELMALI, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ:  Prof. Dr. Ömer UÇAR.
 Mezbahanelere Mecburi Kesime Gelen Damızlık Süt Ineklerinde Histopatolojik Yöntemle Karaciger Yağlanmasının Araştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Muhammed ÖZER, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Kemal AKSOY.
Safkan Arap ve İngiliz Atlarında Irk, Cinsiyet ve Yaşın Saf Trombositten Zengin Plazma Hücre Konsantrasyonuna Etkisi. YÜRÜTÜCÜ: Kadir Öksüzoğlu, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Necati Emre GÜR.
Geleneksel Peynir Yapım Tekniklerinin Araştırılması – Milas Örneği. YÜRÜTÜCÜ: Mustafa Can GÖNÜL, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Murat METLİ.
Laktasyon Dönemindeki, Klinik, Subklinik Mastitisli Ve Sağlıklı İneklerden Alınan Sütlerde Aerobik Toplam Bakteri Ve Laktik Asit Bakteri Flora Sayılarının Karşılaştırılarak Mastitis Olgularıyla İlişkilerinin Belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Metehan ŞİMŞİR, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Semiha YALÇIN.
Laktasyon Dönemindeki Sağlıklı İneklerden Alınan Sütlerden Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Ve Saha Mastitis Olgularından İzole Edilen Bazı Patojenlere Karşı Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Simge ÇİLENGER, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKGÜÇ ÇÖL.
Muğla Milas Bölgesinde (Yatağan, Çine-Aydın) Holştayn Irkı Süt İneği Çiftliklerindeki Subklinik Hipokalsemi Veya Hipokalsemi Görülme İnsidansı Ve Sebep Olduğu Metabolik - Reprodüktif Hastalıklar İlişkisi. YÜRÜTÜCÜ: Arif YILMAZ, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Mert METİN.
Veteriner Anatomi Eğitim-Öğretim Sürecinde, Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Kil ve Seramik Hamuru ile Anatomik – Organik Modellemenin Uygulanması ve Dersi Öğrenme ve Kavrama Becerileri Üzerine Etkisinin Araştırılması. YÜRÜTÜCÜ: Efe GEDİK, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Şamil SEFERGİL.
Muğla Milas Bölgesinden Elde Edilen Memecik Zeytinyağının Yara İyileşmesi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi, YÜRÜTÜCÜ: Özgür ECER,  DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Osman BULUT.
Muğla propolisin östrojenik aktivitesinin incelenmesi YÜRÜTÜCÜ: Özlem Sağol,  DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Ali SORUCU
Çipura ve Levrek derilerinden elde edilen graftın sıçanlarda yara iyileşmesini üzerine etkisinin incelenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Mustafa Şaban Yıldırım, DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Ali SORUCU
Balmumu Peteklerinde Aflatoksin Düzeyinin Belirlenmesi. YÜRÜTÜCÜ: Yunus Emre İspir,  DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ: Dr. Öğr. Üyesi Ali SORUCU

Son Güncelleme Tarihi : 21.01.2022 12:26 Okunma Sayısı : 1301